Gepost op

Grill of Gourmet niet langer zonder een Wable, gezondheidsrisico zijn gemakkelijk uit te sluiten.

Hi Wablers en Wablers in spe,

Waarschuwing, stop met grillen/gourmetten zonder een Wable Afzuiging. Hier is waarom:

Vandaag hebben we nog een geweldig experiment afgerond. Misschien wel een van de beste tot nu toe, omdat we eindelijk met recht kunnen verkondigen dat de Wable niet alleen de nare geurtjes filtert maar ook alle schadelijke fijnstof deeltjes die vrijkomen bij het bakken van vlees. Doordat de Wable een recirculatiekap is ontsnappen er geen schadelijke fijnstof deeltjes aan de Wable.

We wilden altijd graag claimen dat je nu ook kunt grillen/gourmetten met je vogel in huis, en nu kunnen we dit ook.

Dit wetende, hebben wij de verplichting dit aan iedereen kenbaar te maken. Want je gebruikt de grillplaat/gourmet ook samen met je kinderen, familie, vrienden en huisdieren. Het is dus erg onverstandig om te gaan grillen zonder een Wable afzuiging.

We hebben de Wable aan een aantal testen onderworpen waarbij we gebruik hebben gemaakt van de fijnstofmeter Sujing Y09-PM 2.5. We hebben er meerdere uren testen op zitten waarbij de normaal grill-gedrag hebben gesimuleerd en de grill ook helemaal vol hebben gehad met vlees. Wanneer we direct meten boven het vlees zien we dat de meter direct uitschiet naar een waarde van 150 µm / m3 (fijnstof deeltjes in 2.5 µm / m3). Dit houd in dat wanneer je geen Wable gebruikt deze fijnstof deeltjes daadwerkelijk in de lucht in je huiskamer komen. Denk je eens in hoeveel fijnstof deeltjes er in de lucht hangen van een geweldige avond grillen/gourmetten. Hieronder een overzicht van wat een gezonde luchtkwaliteit is.

Erg slecht >47 µm / m3
Gemiddeld 33-47 µm / m3
Acceptabel 20-33 µm / m3
Goed 7-20 µm / m3
Erg goed < 7 µm / m3

De fijnstofmeter laat een lichte verhoging zien van µm / m3 wanneer we de meter recht boven het luchtgordijn plaatsen. Wanneer we de Wable uitzetten zien we dat de meter al snel naar 84 µm / m3 schiet, en wanneer we de Wable dan aanzetten schiet de meter in seconden weer omlaag naar 14 µm / m3. De hoogste waarde die wij hebben gemeten met de Wable aan is 31 µm / m3. Deze waarde liet de fijnstofmeter zien wanneer we de grillplaat helemaal vol hebben gehad. Dit is een situatie die eigenlijk niet voorkomt, maar dit was voor ons de ultieme stresstest, en toch stond de wable zijn mannetje en is de luchtkwaliteit op geen enkel moment gemiddeld geweest.

Dus grill nooit meer zonder Wable en zorg voor de mensen en huisdieren om je heen wanneer je de grill of gourmet aan zet.

Keep on grilling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *